17 februari, 2010

Beth Quinn - lagerrensning!

Gókväll, kära vänner!
Nu skall jag visa några butiksbilder. I höstas såg det ut så HÄR på ett av borden i butiken:IMG_0751
Smyckena kommer från Beth Quinn Designs. Beth är smyckedesigner, hemmahörande i Arizona, USA.IMG_0737 Hon har älskat att skapa vackra saker sedan barndomen. År 2001, när hon fick ärva sin fars verktyg för att arbeta i metall, tog skapandet fart på allvar.IMG_0739
Citat från Beths hemsida: “Beth's jewelry is full of her love for old, worn and shiny...” Hon skapar av gammalt och nytt, och hennes smycken har ofta tänkvärda budskap.IMG_0740IMG_0746IMG_0741
Vissa av smyckena här på bilderna är redan sålda, jag tog fotona och sedan försvann de någonstans i min dator där jag inte hittade dem förrän nu… (SLARVMAJA!!!) 
IMG_0742
Men vissa smycken finns kvar, och nu är det dags att beställa mer från Beth!IMG_0743  Därför tänker jag nu lägga ut en del på Tradera. men FÖRST…IMG_0748
…ville jag kontrollera om det finns intresse hos mina kära bloggvänner att fynda någonting bland det som är kvar?
Vissa av smyckena görs inte längre, så passa på! Jag sätter ned priset med 20%, bara för er. OK, då kör vi!
1) “She not only saw a light at the end of the tunnel, she became that light for others” (“Hon såg inte bara ljuset i slutet av tunneln, hon blev det ljuset för andra”) - klassikern med glödlampan… Stor medaljong (3,5 cm diam.) dekorerad med pärlor och kristallpärlor, och så en söt liten glödlampa.
Pris: 449:- (Nu: 359:-)IMG_7480
2) “Elle aime la vie” (“Hon älskar livet”). Ett franskinspirerat smycke! Pärlor, små kristaller och ett vacker medaljong med antikt motiv av Eiffeltornet.
 Pris: 499:- (Nu: 399:-) IMG_7486
3) “Treasure your Moments”, ett smycke med riktigt antik och klassisk känsla! Med svarta facettpärlor och små kristaller. Passar verkligen till ALLT!
Pris: 499:- (Nu: 399:-) IMG_7488
4) “Strength, Courage, Wisdom” (“Styrka, mod, visdom”). Härligt stärkande ord! Söt liten medaljong (diam 2 cm), dekorerad med en krona på toppen, och så en gnistrande sten under.
Pris: 399:- (Nu: 319:-) IMG_7505
5) “She loves life” (“Hon älskar livet”). Liten medaljong (diam 2 cm), klassisk  och vacker, med en pärlkedja, ca 45 cm lång. 
 Pris: 239:- (Nu: 189:-) IMG_7514
6) “She is Happy” (“Hon är lycklig”), ett fantastiskt, unikt smycke som du garanterat inte hittar på någon annans hals!
Dekorerat med vita rosor, små crèmevita tygblommor, pärlor, gnistrande stenar… och så tangenterna “K” och “8” från en gammal skrivmaskin!
Pris: 599:- (Nu: 479:-)        IMG_7506
IMG_7508IMG_7509
7) “Fe-armband” var det någon som kallade dessa… De är gjorda av skir, crèmefärgad spets med bitar av ett gammalt måttband inuti. Ljuvligt sköna och lätta att ha på sig, och garanterat ett samtalsämne i alla sammanhang!
Pris: 299:- (Nu: 239:-)
De finns med två olika texter:IMG_7490
 “Joie de vivre” (“livsglädje”)…IMG_7491
…och “Elle aime la vie” (“Hon älskar livet”). IMG_7493
8) “She ran ahead where there were no paths” ("Hon fortsatte framåt fast det inte fanns några vägar").  Ett litet “tittskåp” med vackert krön. Baksidan har också glas, och är prytt med gammalt, franskt tidningspapper. Finns både med kulkedja eller kabelkedja i två olika längder.
Pris: 229:- (Nu: 179:-) IMG_7495
9)“Blessed Mama” (“Välsignad mor/kvinna”). Den perfekta gåvan till den blivande eller nyblivna modern? Förutom texten är denna likadan som smycket ovan. Här ser man också hur kabelkedjan ser ut.
Pris: 229:- (Nu: 179:-) SÅLD!  IMG_7497
10) “Live, Love, Laugh” (“Lev, älska, skratta”), med krona och små stenar. En ring som drar uppmärksamheten till sig… Men riktigt skön, antik känsla!
 Pris: 299:- (Nu: 239:-) IMG_7499
IMG_7501
Om någon har några frågor, eller skulle vilja bli stolt ägare till någon av dessa smycken: maila till mig på: floraskulle@yahoo.se.
Godnatt allihop! Själv ser jag fram emot en välbehövlig sovmorgon imorgon… Välsignade sportlov!
Kram:
Annette
P.S: Jo, jag glömde ju: Beth bloggar också! Vill ni, så kan ni besöka henne på: http://bethquinndesigns.blogspot.com/ Där hittar ni fler av hennes läckra smycken. Tjings, nu sover jag nästan! ! D.S.

13 februari, 2010

Min arbetsplats!

IMG_4886
Vissa projekt tar sin tid. Vårt vardagsrum, till exempel!
Nu är ju pianot äntligen ute. Med gemensamma krafter (och en gammal trasmatta)  släääpade vi ut det till vår extralägenhet, som just nu härbärgerar alla överflödiga saker. Inte jättebra Feng Shui, kanske. Man löser ju inte problemet, man bara förpassar det utom synhåll.
Nåväl, nog om  detta!
Skrivbordet har istället släääpats in till vårt vardagsrum (utan hjälp av en trasmatta), och placerats där pianot stod. Jag behövde verkligen en arbetsplats någon annanstans än vid köksbordet, som alltid är sorgligt belamrat med mina ritprylar… IMG_4889
Det är ett fint skrivbord, ett auktionsfynd som jag gjorde för tio år sedan. Det är INTE gammalt, men har fina snidade detaljer. Däremot går lådorna trögt, och det har säckat ihop lite på mitten. Tyvärr får jag nog leva med det. Men den bruna färgen passar inte jättebra in i vårt vardagsrum just nu!IMG_4887
Det var inget lätt beslut att fatta. Bordet har en vacker, skimrande yta, i alla fall själva bordsskivan, som varit skyddad under en vaxduk.
IMG_4896IMG_4899
Som en spegelblank vattenyta i det tidiga morgondiset… IMG_4897
Men till slut hade jag bestämt mig! Reporna på bordets framsida var ganska många, och en ansiktslyftning vore nog inte helt fel ändå.
Jag slipade lite och målade sedan ett par varv med en riktigt ljus turkos lackfärg med matt glans: S1010-G.IMG_4904
IMG_4906
Efter ett sista lager med helvitt, och så lite slitage på kanterna, så var jag ganska nöjd med resultatet:IMG_4925
Ugglan Errol i sin fina bur (som han sitter i eftersom jag fortfarande inte kommit på något bra sätt att få ut honom!)  får stå här på skrivbordet så länge.
En tur till IKEA fick det också bli, för inköp av papperskorg, brevkorgar och tidskriftssamlare i vitt. Även lampan kommer därifrån.  Datorn passar urdålig i den ljusa miljön, kan man spraymåla den…?IMG_4926
Var också inne på Pixmania och beställde en fin MUSMATTA av ett svartvitt foto på barnen.
IMG_4933
Det fick bli en ny MUS också. FAST datorn är asful, kan jag i alla fall surfa med stil… :)  IMG_4931
Skrivaren är förstås också rätt ful. Marie har  erbjudit sig att sy en huv till den, i oblekt linne och med snitsig fransk text (“l'imprimante”…?) Det vore fantastiskt! Tillsvidare får den bo UNDER skrivbordet.
Papperskorgen kommer från IKEA´s fyndhörna, en guldgruva om man råkar passera förbi där ofta…IMG_4939
Just nu jobbar jag på det som skall hänga OVANFÖR skrivbordet. Mannens porträtt skall snart få flytta till en annan plats.
(EPILOG: Det tog ett par veckor, sedan fylldes hela bordsytan av ett enormt ljusbord.
Jag förpassades tillbaka till köksbordet.
Där är vi nu…
Suck…)

Lördagskramar:
Annette