26 augusti, 2009

Små, små kaffekannor och annat plock…

IMG_3573Sedan köket blev (nästan) färdigmålat trivs jag mycket bättre med det (Det där med “nästan” är förstås inte riktigt tillfredsställande. Ni kommer ALDRIG att få se bilder på den där remsan ovanför kyl och frys som fortfarande är gul!

Kylen och frysen är förresten så inpackade i kylskåpsmagneter, telefonlistor, viktiga lappar och annat skräp att vi inte hade hittat handtagen om vi inte vetat var de satt.

Jag förtränger den delen av köket ur mitt medvetande för att orka leva vidare…)

Här firar vi min födelsedag, och jag tog några snabba bilder när köksbordet för en gångs skull var fritt från Kalle Anka-tidningar, räkningar och tuschpennor.

(Duken heter “Karin” och kommer från Nyblom & Kollén)IMG_3567Ovanför  kökssoffan hänger den gamla klockan från min gammelmorfar och -mormor i Rosvik. Där hängde den också i köket.

Den fungerar alldeles utmärkt, om man kommer ihåg att dra upp den!IMG_3583

Det här med kaffekannorna i koppar började med att jag köpte en till påskkärringens kvast, den fula tanten som hänger och svävar i vårt köksfönster varje påsk…IMG_3582Sedan har det blivit några fler. Det är något visst med de där fulsnygga små sakerna. Kanske något barndomsminne?

De är i samma klass som virkade grytlappar och kakeldekor i vinyl i mitt nostalgiska arkiv… Man tycker egentligen inte att de är så rasande snygga, men de väcker något inom en!!!IMG_3556

IMG_3557Dokumentet är ett julkort från Jeanne D´Arc Living. Det enda av årets julkort som fått hänga kvar. Tror jag… Hmm, få se nu…? (Nej, jag skojar bara. Riktigt så illa är det inte!)

Skärbrädorna i porslin från House Doctor är en ny favorit, vi har dem i butiken och har beställt fler.

Hjärtat i luffarslöjd är tänkt att lägga emellan kastrullen och plattan för att det inte skall koka över. Har aldrig testat, dock!

Flaggstången med den ilskna örnen är gammal, från en antikbod i Haga i Göteborg. Den fick mannen av mig i present för många år sedan.

IMG_3558 IMG_3565IMG_3560  IMG_3569

Rosor, rosor… Vita rosor är vackrast tycker jag! Mannen knusslar inte med buketterna. Han gillar blommor.IMG_3568

Choklad i frostad Marimekko-skål fick jag också. De fyllda kulorna från Lindt är så mega-smarriga att de tog slut på ett par dagar!

(Och så fick jag även en DVD-box med 18 timmar “Månbas Alpha”, och ytterligare en med “Arkiv X”. Familjen hade gjort en behovsanalys. De är SÅ rara…) IMG_3570De här fina servettställen i plåt är vackrast med enklast möjliga servetter i (dessa vita finns i 50-pack på IKEA…)

Ställen finns i butiken!IMG_3589

IMG_3590

Den gamla rakspegeln kommer även den från huset i Rosvik utanför Piteå.

Den gamla glasburken från Surte glasbruk, fylld med Skagensand, står på bordet sedan länge. Den är enkel och praktisk, ingen större risk att bränna sig när man sträcker sig efter flingorna! IMG_3580IMG_3572   

Struten som jag sydde av ett örngott med monogram har fått sällskap i fönstret av äggkorgen från House Doctor (“finns i butiken” skulle jag ju kunna tillägga, men nu kanske det räcker med reklam? Det är ju ingen kommersiell blogg det här! Snarare tvärtom!)IMG_3579

Jaha, det var allt från mitt kök för denna gång!

“Varför ni inte får se hur köksskåpen ser ut?” Det kan ni ju fundera på! Jag kan avslöja så mycket som att det INTE kommer att dröja så länge innan penseln kommer fram igen!!!

Önskar er en härlig dag!

Kramar:


Annette

6 kommentarer:

Betongängeln sa...

Hejhej!!
Länge sen jag var här...mycket fint du visar...mycket vill ha saker***
Kram
annelie

RANA sa...

Grattis i efterskott, gullfia! Du blev... 25?

KRAM.

Annalunda sa...

Hej vännen!

Du visar så himla mycket fint! Inte blev det någon mässa för mig... *snyft* sitter här i soffan istället med min nya kompis och feber, ont i halsen. Även jag gör reklam för Floras - det har du väl sett??? ;)
Är su himla nyfiken på din rea.... snälla du kan väl ge mig lite tips...en sjuk stackare som jag... ;)

Kram kram

Annalunda sa...

...och grattis i efterskott förstås!!!

Ofelias Hus sa...

Grattis i efterskott!

Madame själv fyller faktiskt år idag!!!
Men vi ska fira mannen (fyllde år i fredags) och mig nästa helg...alla mina nystartade projekt i HELA huset satte stop för firande denna helg...

Fint med klockan och de små kannorna, har liknande själv någonstans i röran...

Kram,
Anette

Jo sa...

Grattis i efterskott!

Så kul att din bloggsemester är över, för jag gillar verkligen din blogg. Blir så impad över allt fint du gör och har. Men mest impad av allt blev jag av denna mening "fyllda kulorna från Lindt är så mega-smarriga att de tog slut på ett par dagar!".

Vilken karaktär! Här hade de inte varat längre än ett par minuter, på sin höjd ett par timmar!

Kram och hälsa!

J