01 januari, 2009

GOTT NYTT ÅR!

Hej alla! Nu är vi hemma igen! Tack till K och H för en härlig nyårskväll/natt/dagen efter!
Nej, bilden ovan är inte heller från i år, utan från förra. Men kallt blev det i alla fall, så att tomteblossen inte slocknade av den anledningen. Men de kanske inte fungerar så bra efter fem år i kökslådan, jag vet inte.

Nu blev ju julen lite mer kaotisk än vanligt, på grund av:
Butiken. Men det roliga uppväger ändå, så jag klagar inte alls. Trevliga, roliga kunder och SÅ mycket kul information om vårt gamla hus!
.
Billigare än vanligt blev det också, för vi har inte hunnit (eller orkat) springa i affärer och på reor nästan alls. Dagarna innan jul blev det dock en tur till Blomsterlandet, på väg hem ifrån jobbet.
Jag hade spontant stoppat ned en hel hög med läckra, glittriga kulor och annat pynt i bästa "Shabby"-stil. Men någonstans mitt inne i processen insåg jag jag DELS:
.
* Att jag har det för stökigt hemma för att det skall göra sig med dignande fat med fattigmanskulor, mellan skräphögarna. Samt att:
.
* Jag nog är mer åt den lite råare lantliga stilen, än det rart romantiska. Om jag sansar mig lite.
.
Så allt lull-lullet lades prydligt tillbaka på hyllorna. Istället fick två hyacintglas-liknande vaser följa med hem. Gröntonade, lite åt "vårt-skafferi-i-provence"-hållet
De pimpades med röda trähjärtan och lila hyacinter.Nej, kanske inte riktigt bra. Det skulle ha varit grovt snöre och zinkhjärtan. Kanske. Men jag provar igen nästa år.
På glaset skrev jag dit hur mycket som ryms inuti, 1,25 liter. Det fungerar utmärkt att skriva på glas med den vita pennan från Wettergrens.
Sedan dreglade jag loss på några inredningstidningar. Titta: mina allrakäraste IKEA-kuddar på omslaget!
Här hittade jag någonting oemotståndligt: typ allt på sidan! Tofflorna, kudden, julboken, IKEAS julpapper, hjärtat, en trälåda till julgransfoten...
Men så bestämde jag mig, och ramlade in på Åhléns på jakt efter Kudden.
Så här blev det i min Ektorp-soffa! Även baksidan är fint rutig.
Dörrkrans höll det inte på att bli någon i år. Förra årets pilkrans åkte tillslut ut på backen för lite ommålning, tillsammans med ett guldfärgat litet blåsinstrument i plast. Det blev också sådär... Men, nej, de får komma till användning en annan gång! På Plantagen, när vi köpte julgranen, fyndade jag istället en jättestor, fejkad silvergrankrans.
Jag ville ha en äkta, men de fanns bara med färdigt lull-lull på. Denna var helt utan sådant, och fick istället sällskap av tre silvriga bjällror från butiken. Helt OK tycker jag!
Och nu är det snart dags att plocka bort alltsammans igen! Men det känns ganska skönt ändå. Har redan en lista med göromål för det nya året...
.
När vi kvicknat till, vill säga. Just nu är jag den enda som är på benen i den annars kräksjuka familjen. Också en kär gammal vintertradition!
.
Sköt om er!

6 kommentarer:

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

vilken dröm att få öppna butik, vad spänande.
Kram Lotta

Viola sa...

Härligt att få höra av dig, saknar dig som vanligt när du försvinner iväg...jag har oxå haft en intensiv period med butiken och nu har det lugnat ned sig efer jul, så det är tur att det blivit många lata dagar, vinterkräksjuka låter inte kul, men har man småbarn så...här kör vi med återkommande förkylningar istället, idag har vi fått överraskande rejäl vinter kallt och mycket snö, roligt för de små men jag längtar så efter våååren och ljuset, känns ändå att det går åt rätt håll, ha en skön helg och krya på er, kram

Viola sa...

Under 20 år har vi flyttat 4 ggr med två pianon, har inte hjärta att göra mig av med något, vi har haft samma flyttfirma samma gång, sista gången när vi flyttade från vårt sista hus in till stan 5 tr upp så lovade jag flyttgubbarna att jag inte skulle flytta mera innan dom gått i pension, fniss....vad härligt med psalmboken, så glad hon måtte ha blivit, kram

Ofelias Hus sa...

Roligt att du är tillbaka...har saknat dina inlägg.

Tråkigt med kräksjuka, fy!

Kram,
Anette

SoCal Helene sa...

God fortsättning på det nya året!
Hoppas att familjen har piggnat till nu......Ha det gott å de!
Helene

LillaFlisan sa...

Så himla kul att läsa lite inlägg från dig igen Anette!!!

Stor kram och ett riktigt gott nytt år till dig och dinbfamilj!!!


kram

Flisan