20 juli, 2009

Antikmässa + loppis = en lyckad dag!

Vad kan man säga? Att lyckas pricka in en antikmässa OCH en loppis på en och samma dag, är det inte nästan för bra för att vara sant?

Årets antikmässa i Kungsbacka var som vanligt sevärd. För oss loppisfrästa ligger priserna en aning för högt, men visst går det att pruta. Men det bästa är nog ändå att titta, känna, lära sig och bara njuuuta av stämningen!

Lite smått och gott blev det förstås:

En fungerande väckarklocka i miniformat (5 cm!), fyndad för 15:-.  Snyggot i bakgrunden är mannens farfar.IMG_4540

En liten linoljemålad barnstol, jag kan bara inte motstå barnstolar!IMG_4546

Karl´n som kan vara min farfarsfarfarsfarfarsfarfars... någonting. Men vi ser inte ut att ha samma hårkvalitet, så det är nog bara en skröna i alla fall...IMG_4547

Ett par små barnskor i lack. De fick nya snören i sammet.IMG_4581

En kanonkula, nu skall här malas senap! (Åsa, visst har du redan köpt en? Annars får jag leta vidare!)

Skålen är en mortel i porslin utan stöt, som jag har haft ett tag. Porslinet är flera centimeter tjockt, så den borde vara perfekt att mala i.  IMG_4590IMG_4591

loppisen fyndades följande: en gammal psalmbok i fodral för en tia. IMG_4552

Rut Janssons vitaminflaska med bakelitkork. Ordinerad av Dr. Svedberg år 1943.

IMG_4553

En gammal fläckig spegel för 25:-. Det var fläckarna jag betalade för!IMG_4556

Dock lite i fläckigaste laget, visade det sig efter rengöring. Ser ut som om någon glömt den bakom dasset sedan sextiotalet.IMG_4558

Det kommer aldrig att noppas några ögonbryn framför den här spegeln, den får tillhöra kategorin "Dekorativa Föremål".

Lite vit sprayfärg senare såg den ut så här:

IMG_4560

...och fick slutligen sin plats i hallen på den röda väggen.IMG_4567

Träspolar för en femma styck, lite kantstötta men perfekta att förvara spetsar och band på. Här har jag precis diskat dem.

(Har ni tänkt på hur GOTT det doftar med gammalt trä? Den doften kom fram när spolarna blev fuktiga och låg på tork här i korgen. Vi snackar alltså inte ruttna gamla plankor, utan en frisk, träig doft som man kan känna uppe på vinden i ett riktigt gammalt hus. Eller är det bara min hus-nördiga personlighet som får mig att gå loss på sådana här saker...?) IMG_4803IMG_4807

En rostfri kanna MED lock för 40:-. Jag har en likadan UTAN lock, som jag använder när jag vattnar pelargonerna i köket. Och nu fick jag äntligen se hur den ser ut i komplett skick! 

IMG_4808

Det var den dagen, det. Ekonomin fortfarande stabil, tack och lov. Jag minns det året jag släpade hem lillungens säng från den där mässan. Det är med en viss bävan man kliver in där, men i år gick allt bra...

Härhemma har vi påbörjat ett nytt projekt: stortjejen skall få ett eget rum, och vi har valt ut detta gudsförgätna hörn av vinden som Platsen där detta skall byggas:IMG_4614

När mannen berättar för våra bekanta om projekt vinden så uttrycker han sig såhär:

"Vi skall fixa ett rum på på vinden. Hon tjatar och jag bygger". 

Vilket är absolut sant. Om hon skall få ett eget rum innan konfirmationen så behövs det några piskrapp över ryggen, han har ju bara sju år på sig, stackarn, så det kan ju bli lite stressigt.

Men när det kommit till tapetsering och målning, då är han bortkopplad. Jag har redan börjat kika på tapeter, i min entusiasm. Har det inte blivit väldigt dyrt? Laura A känns fortfarande prisvärt, om man jämför. De är slitstarka och tidlösa, så det lutar åt det, helt klart.

Nu är det ju så att dottern skall få välja, med vissa puffar i rätt riktning. Mannen pekade på henne med hela handen härom dagen, och röt med kommandorösten:

"Du FÅR välja vilka tapeter du vill, bara det är Laura Ashley!"

Åh, vad jag älskar den mannen. Han styr minsann upp allting så bra... Återkommer om vindsprojektet om X antal månader, då det kanske är klart.

(Skeptisk? Jag?)

 

Kramar:

Annette

9 kommentarer:

Viola sa...

Jadu Anette...du är lite galen du...fniss finss som vanligt...tala om att indoktrinera barnen..:0) och detta rummet får man ju följa,,,,nu har han ju trycket på sig mannen ..du får hota att rapportera på bloggen..eller ge honom en sked av medikamentet från 1943...:)

fyndade det gjorde ni ju verkligen, själva åkte vi på Vätterns baksida igår och besökte två ljuvliga bloggbutiker..

ha det gott denna måndag, äntligen lite sol igen, kramen och hälsa mannen att nu måste han...

MiA sa...

Helt rätt barnuppfostran. Kan inte vara bra att ha för många alternativ när man ska välja... eller hur? Då vet vi ju vilken beslutsångest man drabbas av, och det vill vi väl inte utsätta de stackars barnen för ;)

Underbara loppisfynd!

kramar
MiA

Willewira sa...

Hej Anette!

Klart man måste puffa barnen i rätt riktning... det kan ju inte få se ut hur som helst i huset heller... Eller??

Tror rummet blir jättemysigt när det är klart... och om ni nu är lika oss, som du sa, så dröjer det väl ett tag. *skratt*

Din rostfria kanna blev jag sååå kär i, så vill du inte ha den.... *blink*

Visst är det kul att fynda små trevliga saker... det kan göra dagen!

Ha det så jättegott!! Och hälsa maken!

Kram Willewira

Ika sa...

Trodde den mässan hade varit för ett tag sedan.
Ska bli roligt att se hur tjejensrum utvecklar sig.

Ofelias Hus sa...

Men Annette, du som har sagt att ni saknar lister i huset...och där ser jag i er röda hall de mest vackra lister runt dörrarna jag någonsin sett...och det lilla listhörnet i taket...mmm..

Fina fynd du gjorde!

Vindsrummet kommer att på hur mysigt som helst...med snett tak ?
Pappa byggde ett rum på vinden till mig och min storasyster när vi var små i stugan som de hade då...där hade vi vårt eget lilla krypin...så mysigt!

Kram,
Anette

Home No.1 sa...

Hahhaaa helt rätt Laura A ska de va!
Styrde min dotter med järnhand sist vi fixade hennes rum, hon har alltid annars valt själv och då har det blivit skit, hon har inte trivts...tröttnat på det moderna, ja du vet...så sist sa jag att jag bestämmer så blev det också och hon stormtrivs i sitt rum med Laura som rumskamrat!
Kram Annica.

LillaFlisan sa...

Åh, vad fint du fyndat!

går åkte vi till Göteborg (efter att vi spenderat några dagar hos våran Sköna Annalunda!)och gissa om jag längtade lite efter dig när vi passerade Mölndal.......Det hade varit så roligt att komma kramas lite och prova Calou-pjucken live liksom. Tyvärr visste jag ju inte vart du har din lilla butik eller om du ens hade öppet och gps-en ville dessutom inte funka som den skulle från varberg och ända in i Göteborg.

Är det dåliga sattelitmottagningar där? eller var det vår gps kanske....

Men nästa gång.......

Ta det som en varning, hihihi!

kRam

Flisan

Hemma hos lilla mig sa...

Hej Annette!
Var ju bara tvungen att kika in till dig. Hade besök av din mamma och Roger idag. Vi drack kaffe och hade väldigt trevligt här. Så började vi prata bloggar, då jag kom på att jag kände igen ditt namn.
Vilka härliga fynd du har gjort.
Kram/Eva

♥ A Cup Of Emilia ♥ sa...

Vilka fina fynd du har tagit med dig hem. Blir lite avis :) Rummet på kommer att bli jättefint, särskilt med Laura A tapeter. De är ju underbara :) kram