10 december, 2008

Min önskelista

Här sitter jag och gäspar... Vi hade tjejkväll i butiken igår! Marie hade bakat underbara pepparkaksbröd, som vi åt med smör och västerbottensost. Dessutom hade hon bakat saffrans-biscotti, ljuvliga små skorpor som passade så fantastiskt bra till glöggen. Recept kommer, jag lovar!

Nästan ingen hade anmält sig. Jag deppade. I alla fall hade Mia lovat att komma, så jag såg framför mig hur jag, Marie och Mia hade bloggträff, i ett hav av fikabröd, skumtomtar och clementiner. Till och med mannen lade huvudet på sned och tittade lite sorgset på mig.

"Alltså", sa han, "Jag fattar inte. Vad skall ni göra egentligen? Vaddå tjejträff???"

"Jag och Marie skall förstås dansa can-can på bordet", snäste jag. "GÖRA? Träffas, fika, prata... vad menar du, underhållning, eller vaddå??? Skall jag hyra in ett liveband?"

Karlar. Men kanske han har lite rätt ändå. Nästa tjejträff hyr vi in en badtunna, vad tror ni om det...?

Den här gången behövdes i alla fall ingen underhållning, mer än den som vi själva stod för. Det blev fullt med folk, glada skratt och hög stämning! Jag svettades i kassan, och hann knappt prata med någon.
TACK alla ni som gjorde oss glada med er närvaro! Och ett särskilt tack till Mia för den ljuvliga lilla tvålen (inslagen i vackert gammalt bibelblad) med den fina handdrejade skålen, jag blev alldeles tokglad för den! Jag försökte ta ett kort på den igår kväll för att visa här på bloggen, men det var DÅ jag upptäckte...

ATT MIN KAMERA ÄR TRASIG!

PANIK!!!

Den tar fortfarande kort, men displayen visar ingenting alls! Hur skall jag kunna fotografera då? Inga bloggbilder, mitt liv är slut! Nehej, så här kan jag inte ha det.

Så idag, i väntan på att någon stenrik medlem av min fanclub skickar mig en Canon Ixus, så får det bli några lånade bilder. Det händer nämligen en del på min önskelista, trots att tomten inte kommit ännu...

Kaos råder bakom kassan i butiken. Därför har jag slagit till på den snudd på klassiska hyllan från Jeanne DÁrc:

Den skulle ha kommit i förra veckan, men Poståkeriet ringde i måndags och erkände att de slarvat bort min pall med hyllan och andra varor på. Den kan ha skickats tillbaka till Danmark. Jag såg framför mig hur min hylla fraktas runt i enormt lager (visualisera slutscenen i första Indiana Jones-filmen), och nu undrar jag hur den kommer att se ut när, eller snarare OM, den slutligen kommer fram till mig... Årets julklapp från mams och vicepappan är en Dualit elvisp. Mamma påstår att min nuvarande visp luktar bränt. Nu kan hon inte sova om nätterna, av oro för att vårt hus skall fatta eld på grund av vispen. Det hjälper föga att jag bedyrar att jag aldrig vispar någonting om nätterna. Dessutom är jag fäst vid min visp, jag fick den av lånefastern för snart 25 år sedan, när jag flyttade hemifrån. Så det krävdes lite krut för att få mig att gå med på att byta ut den!

Den stod ingenstans att finna i deras hemstad, så jag assisterade tjänstvilligt med en liten beställning hos Bagaren och Kocken...
Förra veckans tragedi var när jag fick reda på att Höganäs Saltglaserat skulle lägga ned produktionen. Lattemuggarna! I det tunnaste, varmaste, saltglaserade stengods jag någonsin kupat mina morgonfrusna händer runt. Fort, fort ut på webben och in med en beställning. Dessutom har de rea på dem just nu!

Nu återstår bara att övertyga mannen om att han slagit sönder så många, att han bör ge mig dessa i julklapp...
I år skall han nämligen INTE slippa undan med det gamla tricket, att dagen innan julafton fråga: "Hörru, önskar du dig något i julklapp? Eller skall vi lägga ned det i år?" (Väl medveten om att jag köper hans julklapp redan i november...)
När somliga andra mammor tillfrågas om vad de önskar sig i julklapp, så svarar de: "Snälla barn". Ha, ha, inte den här mamman! Det är kul med jul!!!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Saffransbiscotti låter härligt - ser fram emot receptet! :)

Viola sa...

Ja du Anette, som vanligt fnissar jag för fullt när jag läser dina inlägg, härligt att du får lite att göra emellanåt och får svettas lite, men paketet då, tillbaka till Danmark, vilken rysare, hoppas det löser sig snart och din mamma, så lik min egen, kan inte sova, det känner jag igen, hon hade ett väldigt bekymmer och har det nog fortfarande att jag ska jobba ihjäl mig med två jobb, detta är vår ständiga diskussion just nu...nu hoppas jag att din stora sändning står hos dig imorgon, jag håller tummarna, puss, förresten hur går det med det vita i inredningnen, har du lyckats med bedriften bara vitt, eller....

Anonym sa...

Men gud vad trevligt att jag hittade dig på bloggportalen!
Efter att kört ut till Börjesgården förra helgen och såg din butik (hann tyvärr inte titta in)Så tänkte jag att dit måste jag gå ngn gång!
Det är lite lustigt för efter att ha bott i hällesåker i åtta år så flyttade vi till Lindome för två år sen....nu kommer det roliga...
vi köte Gustavs (Svets) gammla hus...så vi båda har köpt från en o samma karl! Vilket fantastiskt jobb ni har gjort.
Med tanke på hur vårat såg ut efter Gustav så kan jag tänka mig hur erat såg ut!
Lycka till.Jag kommer definitivt och hälsar på i din butik.
Nu skall jag bara sprida ryktet vidare så att fler hittar ut till dig.
Mvh.Virpi Dahl

Anonym sa...

Vilken fin blogg o hemsida!! Och jag önskar Dig HJÄRTLIGT Lycka Till..!! (även om jag kan tycka att Lindomebor o Hällesåkersbor kan vara LITE tröga..) JAG kommer i alla fall till butiken en dag, var så säker!
Jenny, Saffransbiscotti-recept finns på dotterns blogg www.kalasgott.blogg.se
Hälsn Tina

LillaFlisan sa...

Annette!
Du är bara BÄST"!

Vilka inlägg!
Varje gång jag kikar in på din blogg så håller jag tummarna att det ska vara ett NYTT inlägg (du får nog skriva lite oftare :-)) och YES!!! idag hände det!

Du är då för härlig!!!


Kram

Flisan

Anonym sa...

Pepparkaksbröd med smör och västerbotten ost... Åååå vad jag ångrar att jag inte kom till er i tisdags!!!
Underbart roligt att läsa hur bra och fullt det blev med glöggsugna tjejer som kom och hälsade på :-)
Kram från Leea

MiA sa...

Hej Annette!
haha.. här har du en som alltid svarar "snälla barn" när barnen frågar. Och "ingenting" när maken frågar, för iår skulle vi ju INTE ge varandra någonting. För vi har ju så mycket saker och behöver absolut ingenting mer.... förutom en sån där cool digitalcamera då förstås som jag BEHÖVER för att min gamla är så kass... ;)

TACK för senast! Det var riktigt skönt att sjunka ner i soffan och njuta av godsakerna och att det faktiskt inte ställdes några som helst krav på att JAG skulle utföra någonting. Det var gott och trevligt och roligt att få se din fina affär!!


Har något till dej hos mej :)

Kram
MiA

Unknown sa...

Alltså du är så rolig Annette, skrattar mig igenom dina inlägg. Tack! Låter som en superb tjejträff. Karlar? Äh, ibland måste man helt enkelt ignorera dem! SÅnt är livet.

Å supertack för gratulationen på min namnsdag - du och min svärfar in spe var de enda som kom ihåg det ha ha!

Visst ska man blogga för att man tycker det är kul och inte för att det är ett måste. Absolut inte, så ibland när man har lite mycket runt sig kan man kanske bara va en stund med en kopp kaffe utan att sitta vid datorn. Men i ärlighetens namn slutar det med att jag sätter mig här ändå :)

Vill göra om vår butik lite, undrar vilken layout du har på bloggen din?

Vacker och glad Lucia önskas dig kära vän, Kramar Malin :)