22 juni, 2009

Små projekt

IMG_3965

Det är märkligt ändå, att man blir så hemmablind.

Jag ser sällan att övervåningen saknar lister och dörrfoder. Mannen ser det aldrig.

Nu har i alla fall den sista av de brunbetsade innerdörrarna fått ett par lager vit färg. Sista bastionen har fallit! Det var inte jag som avskydde dem mest. Mannen hävdade att materialet i kombinationen med färgen liknade pressat bajs. Ungarna fnissade nästan ihjäl sig åt den beskrivningen förstås.

Nu är alla dörrar vita, och fast de aldrig blir gamla fina spegeldörrar så går de att stå ut med.  IMG_3968

När vi fick våra två små tjejer greps jag av total Madicken-yra.

Det var på den tiden Klädd-i-lin forfarande tillverkade barnkläder (gudarna vet varför de slutade med det?) Där fanns knäbyxor, förkläden med stråveck och underklänningar som verkligen hade rätt känsla! 

Denna får fortfarande hänga som prydnad i väntan på att äldsta dottern skall kunna ha den. Maries dotter Lisa använde den när skolan hade temadag: "Att gå i skolan för hundra år sedan".  Passande, eller hur?

IMG_3927

IMG_3958

Lillungen skulle få ett "P" på sin säng, precis som storasyster. Dessa finns hos Country by Mail. Men för att slippa limma fast bokstaven på den gamla sängen fick det bli ett fint band istället. 

 IMG_3956

  IMG_3940   

IMG_3946

Huvvaligen, så jobbigt med semester - vad skall jag göra nu?

Beskära bersån, måla lite på mitt "förvandla-gamla-fönsterbågar-till-speglar"-projekt, sortera gamla inredningstidningar ute i solen...  Vilket sjå!

Inte. Helt ljuvlig är det.

 

Sommarkramar:

från

Annette

6 kommentarer:

Ika sa...

Oooo semester.....låter väldigt skönt en härlig dag som denna. Själv får jag vätna några veckor till.

MiA sa...

Dörren blev supefin med vit färg! Nästan som en gammal dörr ju :)

Här pågår mest projekt snart flytta... Inget är som väntans tider!
Och så har jag gjort ett besök i färghandeln och köpt en burk antikvit sprayfärg till pianopallen. Nästa steg blir att använda den också ;)

Kramar
MiA

Viola sa...

GU vad snygga de bajsbruna dörrarna blev...:-D..och jag har oxå vackra kläder hänger framme som prydnad..ja man är lite galen tycker ju en del...men säger som ungarna vem bryr sej....det har varit några lata dagar nu..,men imorgon em bär det av hem till kartonger och skiocka varor igen, men så snabbt ner på onsdag igen..njut nu utav sol och ledighet och skynda långsamt, kramen

Ofelias Hus sa...

Det där med lister har varit ett kapitel för sig i vårt hus...-vi byter ut skiten, säger mannen om det mesta...har lätt för att slita ut och slänga det gamla men sedan tar det evigheter att få dit nytt..!!

Fina dörrarna blev!
Det gör så stor skillnad med vita dörrar...såå fint!

Ha nu en skön och kreativ semester!

Kram,
Anette

Willewira sa...

Hej där i semesterbestyren!

Skrattar gott åt bajsbeskrivningen av dörrarna... känner igen mig. Även om våra dörrar är av den gamla sorten så målade de förra ägarna, drabbade av någon 60-70talsyra, dem just bajsbruna.
Då de även klädde dem i masonit så har vi dragit ut på detta projektet, men det är nog på tiden att vi ändrar det. Känns det som.

Fint har ni fått det och madicken-klänningen är underbar!!
Kan villigt erkänna att även jag drabbades av den febern när dottern föddes. Kanske en sjuka som går?

Ha en skön semester och njut av den... pysslandes eller vilandes. :)
Stor kram!!
Willewira

Annalunda sa...

Vännen!

TACK för din hälsning. Roligt att du blev glad!!! Klänningen här är bara sååååå ljuvlig... och sängarna jag skymtar... Ta hand om er så hörs vi snart!!!!

Kram till er alla