10 november, 2008

Välkommen till mig...

Ytterligare en lördag i butiken.

Det är ganska fascinerande. Vi har inte fått ut så många reklamlappar ännu, så varje person som dyker upp är ett underverk.

Till exempel fick jag besök av en rar bloggtjej, titta in hos Ulla så får ni se! Vackra bilder och vackra tankar om livet. Hon kom dessutom med hälsningar från en kär vän från ungdomstiden, som jag inte sett på... tjugo år? Om hon så varit dagens enda kund, så hade jag varit nöjd och glad ändå!

Sedan fick jag öva på att inte få en tår i ögat över folk som kommer in (blänger), tittar runt (surt) och går ut igen (utan att säga hejdå). Jag insåg att jag måste jobba bort känslan av "Välkommen-hem-till-mig".

"För en kund är det ju bara en vanlig butik", förklarade min pappa för mig. Jo, jag vet. Men ändå.

I min värld ler man mot varandra, kunden tycker det är roligt att upptäcka en ny butik, jag tycker att det är roligt att träffa nya människor, man pratar lite inredning och pryttlar.
Jag har inte öppnat en butik för att kränga en massa saker, jag har gjort det för att jag vill skapa en oas, där alla inredningstokiga nostalgiker kan trivas och inspireras.
Och för att själv få pyssla med det jag älskar mest av allt!

Men OK. Man får vara deppig här också. Gratis terapisamtal erbjudes dessutom, om man bara säger till i kassan, och kön inte är för lång. Och man FÅR tycka att sortimentet suger. Fast man behöver inte säga det till mig, för DÅ blir jag ledsen!!!P.S: Min bonusmamma ligger på sjukhuset, och jag vet att hon läser bloggen... Krya på dig, vi tänker på dig och hoppas att du snart är hemma igen! Kramar!!! D.S.

7 kommentarer:

LISBETH---<-@ sa...

Gratulerer så mye med ny butikk kjære deg!
Go girl!
Klem

Annalunda sa...

Snart Anette så är jag på väg åt ditt håll...och då hoppas jag verkligen att du har öppet i din ljuuuuuuvliga butik!!!

Jättekram Annie

Viola sa...

Jag känner igen mig, öppnade oxå min butik för att jag brinner för detta. Är inte heller inställd på att jag ska kunna försörja mig på butiken. Älskar helt enkelt att vara på jakt efter saker som jag tycker är vackra och som jag vill visa upp i butiken. Ser ju att visa dagar kan nästan 300 pers. vara inne och det kommer kanské in ett par order utav detta. Det är ju lika dant på bloggen, åtskilliga kan vara inne men kommentarerna uteblir. Man blir ju glad att få feed-back tillbaka, det är ju därför man håller på med allt detta, lycka till, snart kommer dom att upptäcka din härliga butik, puss och kram

Ulrika sa...

Tack för komplimangen! Va glad jag blev:)
Tycker själv jag är usel på att fotografera och min kamera börjar vara antik men kul är det!!!

Vilken ljuuvlig shop du har. Den skulle man gärna vilja besöka;)

Kram, Ulrika

MiA sa...

Hej Annette!
Jo, det verkar som om folk tror att det är någon slags köptvång om de stiger över tröskeln... och så avstår de. Trist. Jag tycker också det är jätteroligt när folk kommer in o pratar bort en stund o kikar runt och en o annan har något att berätta om vårt hus eller om Tyra. Den sociala grejen är lika mysig som klirret i kassan :)

Lovar att hälsa på dej någon dag!
MiA

Gårdsromantik sa...

Vilken mysig butik du har med så härlig disk - påminner om en lanthandel.

Strunta i de där surkarten...dom är bara avundsjuka på din underbara butik!!!

Kram Maud

Ulla sa...

Hej! Jag missade att läsa ditt snälla inlägg innan jag kom till dig idag. Tack snälla för de söta orden! Jag komer fler gånger och en dag har jag även fru Styhr med mig. Jag älskar din butik...och du är inte så tokig heller *L* Ses snart igen!