02 november, 2008

En massa pyssel

Höstlovet börjar lida mot sitt slut.
Med två rastlösa kravallknott runt benen, har det inte blivit så mycket bloggat. Inte så mycket annat heller. Men några små, snabba projekt brukar man kunna slänga in mellan urplockning av diskmaskin och upplockning av kläder från hallgolvet!

Här är en akvarell från Venedig, som jag tycker mycket om. Men en ljust guldfärgad guldram kändes lite småtrist. Den åkte ut på gården och sprayades vit. Lite av guldet syns igenom här och var, och nu är jag riktigt nöjd med den.
Den får t.o.m. hänga på paradplats i hallen! Loppisfynd! Det är alltid kul att ha ett lager, så att man kan pyssla lite när andan faller på. Erikshjälpen igen. Hittade följande denna gång:

Ytterligare en bärplockare (20:-). Även denna skall få hänga utomhus, med någon slags barrväxt i.
Pytteliten paradhanddukshylla, 10:-. Skall målas om, och så skall jag förverkliga idén om att sy en "rulle" av tre handdukar, att hänga på stången som gästhandduk.
VITA lampskärmar, samma som mina gröngula! Nu kan jag byta ut dem mot vita när andan faller på, i både fönsterlampetterna och i den älskade bordslampan. Jag köpte sex stycken a´10:-, så att jag har råd med lite "svinn"...
En virkad lampslöja till skomakarlampan! Jag blev alldeles till mig! Äntligen har jag hittat en vit. Har en röd sedan tidigare, som plockas fram varje jul. Arvegods, klorin har aldrig varit ett alternativ. Och så hittar jag denna skönhet för 20 pix!
Lika fin på kvällen!
Själva lampan är en favorit. Den är nytillverkad, men med riktigt lod fyllt med blykulor, och så tygsladd. Dessvärre ett sladden tillhåll för husets alla flugor, de verkar älska att borra in sina snuskiga fötter i den vita ytan, och lämna efter sig svarta små prickar... bläh!
Målningen av köket går sådär. Jag försöker måla lite varje dag. Här har vi "före" och "efter" på samma bild! Igår kom mannen in i köket, lyste upp och utbrast: "Men titta, du har målat! Vad fint det blir!" Men HALLÅ, det var en vecka sedan!!! Men bättre sent än aldrig...
Många vackra blommor har vi att glädjas åt efter invigningen av butiken. Både inomhus...
...och utomhus!
Veckans alla aktiviteter har inneburit att de fina reklamlapparna vi tryckt upp inte kommit ut i folks brevlådor. ELLER upp på alla de anslagstavlor där de borde suttit vid det här laget.
Så idag öppnade jag min FINA, MYSIGA, JULPYNTADE butik, jag tänte ljus (t.o.m. på toa), släpade ut skylten till vägen, godis i små skålar, och så kom det - EN KUND! PÅ HELA DAGEN!!! Vad hade vi inbillat oss? Att folk på telepatisk väg får någon slags förnimmelse om att det öppnat en alldeles sagolik inredningsbutik bakom den tre meter höga häcken? Häcken som vi inte vågar klippa ned, för den kanske stendör nu när det är så kallt.
Nåja, nya tag nästa vecka...
.
Så kom då dagens höjdare: när jag slog på datorn ikväll fanns TVÅ utmärkelser till mig! En från Malin, med bloggen Montebello möbler:
(Hmmm... den här damen på bilden är misstänkt lik Harry Potters moster Petunia. Har hon börjat blogga?)
.
...och så en från Mia med bloggen "Min inspiration:
Tack så hjärtans mycket för omtanken!
Det känns jättekul att få ta emot dessa två utmärkelser från två av mina favoritbloggare, två personliga, glada, kreativa tjejer som jag besöker nästan varje dag. Jag skulle kunna skriva lååånga motiveringar om VARFÖR just deras bloggar tillhör mina favoriter, men om ni inte besökt dem ännu, så gör det. Så kommer ni att förstå precis varför!
.
Dessa utmärkelser skall förstås lämnas vidare, men eftersom klockan är TVÅ så vill jag gärna sova på saken och återkomma...
.
Godnatt, alla! Och till er morgonpigga önskar jag en skön söndag!

9 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej Anette!

Är på jakt efter den stora grisen från Maileg som inte är i frotté. Har du fortfarande deras produkter?

Mvh Jenny

MiA sa...

Gomorron!
Roligt att du blev glad :)

Känner igen det där... EN kund?! Ochändå har vi ingen häck som skymmer. Märkligt i detta konsumtionssamhälle att det ska vara så svårt att hitta små fantastiska pyssliga affärer. Och lägga massor av pengar på reklam har jag inte lust med....

Men du, VAR har du fyndat de där lampskärmarna? 10 kr är ju helt osannolikt! Jag vill också fynda där.

Kram
MiA

jfmarcelo sa...

Hola:

Acabo de ver tu blog.

Espero que visites mis blogs, son fotos de mi pueblo, de España y de Italia y Francia:

http://blog.iespana.es/jfmmzorita

http://blog.iespana.es/jfmm1

http://blog.iespana.es/jfmarcelo

donde encontrarás los enlaces de todos los blogs.

UN SALUDO DESDE ESPAÑA.

Montebello Möbler sa...

Men snälla du så gullig DU är då!!
Såna härliga ord kära du.
Inte fanken förtjänar du EN kund - nänä ... nu blir det till å ut o sätta upp lapparna. Vinterdäcken är väl på?? (inte mina ännu - oops)

Förresten- va menar du att du är en fegis? VA? Du som öppnat butik å allt. Nehej, det vägrar jag hålla med om.

Tack för gapskrattet oxå ... att mannen kommer in 1 vecka efter du målat ... jag säger då det .. VARFÖR är de såna?

Det ska jag fundera över nu o sen krypa till kojs - har pysslat så evinnerligt mycket idag så jag är helt slutkörd :)

Kramar Malin

Montebello Möbler sa...

NU hittade jag bilderna från butiken! URMYSIGT Annette!
Verkligen superfint.

Go'natt
Malin

Ofelias Hus sa...

Grattis till dina två utmärkelser, dem är du värd !
Kul att se att du också kämpar med ditt kök, här har målningen stått still hela lovet, det blir för mycket -mamma, mamma...när alla är hemma, får ta nya tag i morgon.

Misströsta inte med butikskunderna som inte hittar till er ännu...snart är det jul och då är många ute efter speciella och personliga julklappar, då ska du se att du får fullt upp.
Kram
Anette

Annalunda sa...

Hej vännen!

Det finns de som gör fynd...och så finns det de som gör FYND!!!! Oj!
Så fint det blir när du målat...och den där gästhandduken var ett tips!

Kram Annie

Viola sa...

God morgon, hoppas du sovit gott, hörru kl 2.00 nu måste du komma i säng tidigare om kvällarna, lätt för mig att säga som är lika hopplös, väldans vad du fyndat rara saker, och butikens besök, nja det där med PR inte lätt, jag har annonserat i olika tidningar och fått tidningen hemma att göra ett reportage, kan det vara något för Flora kanske, lycka till och ha det bra med köket, kram

Anonym sa...

Vackra blommor till öppningsdan´ *blink blink*
Tänkte mycket på dig i helgen och undrade hur det går. Surt med bara en kund men du ska se att det vänder snart nu när julen står för dörren. Jag får se till att dra med mig några inredningstokiga vänner.
Kram på dig från Leea