05 november, 2008

Dagen som gick

Vissa dagar är mer effektiva än andra. Idag var definitivt en sådan dag! Jag skulle tro att morgonens rivstart bidrog till den febrila aktiviteten.

En trevlig tjej ringde och undrade om hon kunde få komma och kika i butiken? Hon letade efter lämpliga utflyktsmål för busslaster med shoppingsugna damer. Från knappt en enda kund, till 50 personer i en enda klump... Inte undra på att jag vaknade till!

Tyvärr blev det inte så, för min lilla butik har inte plats för 50 personer samtidigt, om man inte är pygmé. Men hon tyckte om konceptet, så när vi fått mer plats ville hon att vi skulle höra av oss. HALLÅ? Jag vet bestämt att jag såg en byggkunnig karl här någonstans...?!!

Min mjölkpall är nästan färdig! Jag har varit ute och slabbat på falu rödfärg, men den torkar inte i kylan. Det lär ta ett tag. Men jag väntar så gärna, för finns det något vackrare än falu rödfärg? Jag ordnade även en försäkring i förmiddags, så om någon kund sätter sig på mjölkpallen och blir röd om sina YSL-brallor så går vi i alla fall inte i konkurs. En försäkring är även bra om hela klabbet brinner upp. Eller försvinner. Men jag är inte så orolig för det. Tänk er:

"Öh, Berra, jag har finfina grejor här, 200 ljus med kaneldoft. Skall vi säga 50 spänn?"

Nej, jag tror inte att en enda hälare skulle gå på den...

Har också klippt ned den tre meter höga thuja-häcken, så att vi syns bättre. Det tog ett tag, för den är drygt 50 meter lång. För att höja glamour-faktorn på jobbet, tog jag på mig mina Hunter wellies:
Med gooosiga "welly-socks" av fleece inuti. Har även investerat i ett par röda sockar, till vintern.
Bredvid stövlarna står korgen med gästtofflor i fårskinn. Jag passade på när Coop reade "Shepherd"-tofflor i våras för otroliga 49:-, och fyllde korgen med de flesta storlekar från 36 till 46.
På nyckeln hänger ett favorithjärta med monogram, från Comptoir de Famille. Jag är som bekant svag för röd-vit-rutigt!
Sedan pysslade jag i butiken med att pressa in så mycket jul som möjligt. Här är några bilder:
Är de inte underbara? De klassiska änglabarnen från engelska Shackman & Co.
Smala tomtar och luvor från Maileg.
Nu har de kommit! Lackröda träskor från Calou! 795:- + porto för den som känner sig sugen på ett par... Min storlek (41) var restnoterad, och jag blev förstås alldeles snyftig. VILL OCKSÅ HA!!! Med andra ord fullt ös hela dagen. Nu har vi mysig hemmakväll med kommissarie Columbo från 70-talet på DVD. Mannen har fortfarande dille på kaffedrinkar. Jag fick precis en med små sockerhjärtan ovanpå grädden... Den här på bilden är från igår kväll.
Nej, nu skall jag nog lyda Violas råd och gå och lägga mig...
KRAM på er allihop!

//Annette

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm... inte ha plats för 50 st köpglada pansisar? Om du ställer upp ett bord med glögg och pepparkakor på utsidan och lite annan alster som tår lite kyla. Naturligvis inte föör dyrbara saker. Kanske kan du ge barnen en skapandes hand så får de ställa ut sina alster? Du MÅSTE ju bara komma på något sätt!!
Kram Leea

Vit Spets sa...

50 köpsugna damer... ja då måste man ha en STOR butik :)

Så gosiga tofflor Dina gäster få låna oxå var ju fleece sockorna till stövlarna underbara.

Ha en bra dag
Kramis
//Siv

Anonym sa...

Kära nån vad mycket fint du visar från din butik. Sådana röda ljushus som du visar köpte jag i Danmark förra året. De är såå fina nu till jul.

Älskar de där Hunterstövlarna, de är ju bara för underbara

Trevlig Helg

Kramar Lena

Ofelias Hus sa...

Så fint du har i butiken...de där vita änglarna blev jag så förtjust i, hade jag bott närmare så...

Tänk om du skulle bygga till en liten cafédel när sådana köpsugna tanter kommer så är de säkert också kaffesugna och då behöver ju inte alla vara i affären samtidigt...då kunde du sälja hembakt kladdkaka med grädde till och vanligt svart kaffe...
kanske du sökte tillstånd så kunde gubben din servera sina styrkande, smaskiga kaffedrinkar, annars en alkoholfri variant...

Oj, vad det blev långt...jag och mina affärsideér, hi-hi...men kul är det att spåna iväg lite grand...
Kram
Anette

Lilla huset på prärien sa...

Hej Anette! Så fint du har det där i din butik... blir helt sugen på att shoppa loss. Synd med busslasten - den hade blivit superbra... kunde de inte gått in i omgångar?! Alltid någon som måste röka innan ju... :)

Kram Jenny

SF sa...

Hej!
Vilken fin affär och alldeles nära mig också. Bor själv i Lindome fast lite mer åt Kållered till, nu vet jag var jag kan titta efter julklappar :). När har ni öppet?

Huset på kullen sa...

Det var väl synd att du inte hade plats för 50 köpglada damer. Din butik verkar hur fin som helst.

Kram Linda

LillaFlisan sa...

Men åh så fint du har det i butiken!
Klart 50 köpsugna damer få plats i den lokalen! Be henne ta en tur till Skärholmens loppis eller pingstkyrkans second hand i Eskilstuna en lördag, så ändrar hon snart uppfattning.. :-) Finns det hjärterum..


Kram

Flisan

Gårdsromantik sa...

Men snälla du - du skulle ha gjort som jag när jag fick TVÅ proppfulla busslaster med köpsugna kvinns!

Maken drog med sig halva gruppen och visade denm min "fantastiskt" vildvuxna" trädgård.

Kan nämna att han har jobbat som guide och är bra på att charma gamla kvinns!

Kram Maud

Gårdsromantik sa...

Glömde ju säga att du har en så inspirerande butik!
Dom där pappänglarna har jag också tagit hem lite av.

Klart du kommer förbi Kyrkbyn när du hälsar på i norr!

Kram Maud

Viola sa...

JASÅ DU LYDER MINA RÅD, FNISS....DET VAR JU FÖR VÄL, ÄR JU I LONDON OCH TITTADE IN EN SNABBSVÄNG INNAN FRUKOSTEN, SÅ HIMLA FINT DU FÅTT I BUTIKEN, BLIR JU SJUK VETJA....HA ENSKÖN HELG OCH HOPPAS DET KOMMER MASSOR AV FOLK, IDAG BLIR DET NOTTING HILL, KRAMIS

Anonym sa...

Hej Annette! Vad kul att få komma och se din underbara butik live. Jag lovar...jag kommer tillbaka! Pratade med Carina. Hon tyckte det var kul att vi fått Carinarabatt. Hmmm...undrar om det går att få Carinarabatt i flera affärer? *L*
Fortsatt lycka till med butiken!

Anneli sa...

Har precis hittat hit - vilken härlig shop du har - där skulle man trivas - jättefina bilder...
Ska kolla runt lite till nu...
Kramar/Annelie

Stina sa...

Hej.

Men vad mycket fint du visar, skulle komma på direkten om jag bodde i närheten. Röda ljushus det vill jag ha :)

Kram Stina