01 september, 2008

Fullt ös, medvetslös...

Idag skulle jag ha visat de senaste "måla-vitt"-projekten. Men först måste jag bara berätta om den intensivaste helgen på mycket länge: möhippa, dop, bröllop och barnkalas - inom loppet av två dygn!

Sova fyra timmar, upp klockan fyra på fredag morgon, jobba. Hem. Rusar in genom dörren.

Ett paket har kommit från Viola. Det är en helt ljuvlig bonad från hennes nätbutik "Romantiska Ting". Jag har letat ett tag efter en med Gudsomhaver på, och blev jätteglad när jag hittade denna. Den sattes raskt upp ovanför lillungens säng (i det här hushållet måste man göra saker FORT, annars blir det liggande!)Rusar ned för trappan. Mannen har varit en ängel och svängt ihop en god sallad av det som fanns i skåpen. Rökt fläskfilé, grönsaker, ost, nötter... Sedan iväg på möhippan! Inga bilder? Hmmm.. nej! Men här kommer en anekdot:

Vi står utanför innestället mitt i sta´n, där medelåldern är precis ovanför alko-gränsen. Malplacerade? Vi? Inte då! Plötsligt hör vi hur dörrvakten pratar med tjejen som säljer biljetter i dörren:

Han: -och då kommer den här tanten i fyrtioårsåldern och STÖTER på mig!

Hon: (fnissar gulligt) -hi,hi! Du har alltid varit en tantmagnet!


Så rart. Fyrtioårsåldern, då är man alltså körd. Undrar om han varit lika missnöjd, om han blivit kurtiserad av exempelvis Lena Philipsson eller någon annan känd "tant"...?

Ängla-mannen hämtade mig i sta´n vid halv två på natten, barnen sov över hos svärföräldrarna. Upp tidigt lördag morgon, för nu skulle vi iväg på DOP OCH BRÖLLOP (inte samma brud som vi hippade för kvällen innan!)

Lite trögt i starten där för min del, men det var en jättefin ceremoni. Vallda Kyrka är gammal och vacker, och man funderar över hur det skulle vara att inreda och bo i en sådan gammal kyrka?
En stenplatta som tidigare legat på golvet.

Vackert ljus igenom de tjocka murarna.

Fina takmålningar. Mottagning efteråt i församlingshemmet. Kan ni känna doften av mat...? Små ljuskoppar som gåva vid varje kuvert. Barnen fick godishalsband. Här blev man lite avundsjuk...

Efter en ganska OK nattsömn åkte vi iväg till ett lek- och busland på söndagen. Storungen fyllde år, och har tjatat i åratal om att få ha kalas på ett lekland. Nu passade det bra, eftersom vi slapp städa hemma. Vi degade ihop oss i ett hörn med en kopp kaffe, och den proffsiga personalen tog hand om "kravall-knotten"...

(Det är skönt när "fin-skorna" även är sköna...)Under kalaset hann jag springa till "Glitter" och botanisera en stund. Jag fick ett presentkort för flera månader sedan. Det blev en silverlänk med vitt glashjärta på. Och titta, en 75%-rea på presentbutiken! Den emaljerade lilla kannan kostade 10,50:-... Den skall få ersätta ungarnas trasiga, blekta i röd plast. Efteråt var vi som två slaka sillar. Vi åkte till havet och satt på klipporna i solnedgången. Nu känner man att det är höst. Temperaturen var skön, men det är något i luften. Och färgerna. Allting var grafiskt svart-vitt, på något sätt. Vi hittade ett paket Mariekex i botten av badväskan, från i somras. Mariekex äter vi bara på stranden. Vem har inte gjort det någon gång, räck upp en hand...?
Köpa mjölk på vägen hem, i den nya ICA-butiken i en av stadens bättre bemedlade delar. Sortimentet var heltäckande. Här ser vi hyllan med bara chokladkakor!

Idag är vi inte jättefräscha. Varför skall allt roligt klumpa ihop sig? Men så är det. Ketchup-effekten. Först kommer inget, på jättelänge. Sedan kommer alltihop på en gång...

Solen skiner, tydligen är sämre väder på gång. Så vitmålnings-projekten får vänta till de regniga dagarna.

9 kommentarer:

marita blücher sa...

Tack söta, rara Annette för den fina utmärkelsen - så glad och stolt jag blir ! Ja, visst är det konstigt att alla roligheter skall hopa sig vid ett och samma tillfälle och sedan händer just ingenting........ Blir hungrig som en varg av alla dina läckra matbilder och halsbandet du köpt var jättevackert.
Ha det så bra tills vi hörs igen.
Jättekram/Marita

Designe sa...

Tack snälla för utmärkelsen! Va gullig du är!
Såå fin bonad du köpt och va kul med bröllop!..maten såg så god ut och vilka fina vita träskor du hade. Visst har du köpt den vita tunikan på Lindex? Ser ut so min:) Superfint halsband du köpt!
Ha en bra dag! Kram :)

LillaFlisan sa...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag älskar dina inlägg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bonaden var underbar precis som violas blogg!
Kram Flisan

Annie - Annalunda sa...

Vilket härligt inlägg och jösses så hungrig jag blev! En massa gott och en massa fina saker! Ljuvliga träskor!

Ha det jättegott - måla får man göra då det blir dåligt väder!

Kram Annie

Millygarden sa...

Tack snälla Annette! för utmärkelsen! Jag är så glad!

Mumms så mycke gott du visar....nu blir jag hungrig på kuppen!
Vackra bilder ifrån kyrkan.

kramis Marina

Viola sa...

Hejsan Anette, jissis vad du hunnit med blir alldeles matt, du vad fin bonaden blev den är ju för rar, tack för din PR får man väl säga, och maten oj oj, i kväll vad det uppvärmd kålpudding från igår ganska OK, men så såg jag ditt inlägg och det bara vattnades i munnen, som vanligt är humorn med på din blogg och den bjuder på åtskilliga garv och dina bilder är så härliga, många kramar från VIOLAN

Kamomilla sa...

Hej!
Vilken häftig helg du haft!!

Tack snälla du för utmärkelsen. Jag blir alltid glad om jag får en, även om jag hoppas på förståelse över mitt beslut att inte skicka den vidare. Det beslutet tog jag i ett tidigt skede och har hållit fast på det. jag vill hålla min blogg neutral och har valt det så. Men jag är jätteglad för utmärkelsen i alla fall! Så tack!

Vilken intressant blogg du har. Nu ska jag kika närmare på den!

ha en skön vecka och hoppas nästa helg inte är lika hektisk!

Ofelias Hus sa...

Tack så hemskt mycket för utmärkelsen!
Jag ska precis lämnas ensam t.o.m
fredag med ungar(inskolning på dagis mm) och sprickfärdig gravidvovve = sovit dåligt den senaste veckan, man vet ju aldrig när det är dags, eller??

Så denna utmärkelse kom verkligen vid rätt tidpunkt, tusen tack!
Kram
Anette

Pernilla sa...

Vilken underbar bonad! Jag älskar verkligen sådana där gamla broderade ordstäv! Om jag var lite snabbare med nålen skulle jag brodera sådana på löpande band... Alla kan ju inte ha sån tur att man hittar en på loppis eller auktion eller dylikt.

/Pernilla