19 oktober, 2008

Ljus i höstmörkret


Hoppas att helgen varit bra!

Nu känns det verkligen som höst. Jag och ungarna har sopat löv från altanen i eftermiddag. Eller snarare: jag har sopat, barnen har blött ned sig. Och i natt åskade det. Åska? Varför då...? Man undrar ju.

Idag har jag myst i soffhörnet med en kopp thé, under svärmors ömma omvårdnad.
Jag har gjort en ny hemsida till min firma, "Illustratören" (på Blogspot faktiskt. En blogg, fast förklädd till hemsida...)
Det framgår ju klart av namnet vad jag sysslar med i firman, svårt att misstolka. Därför valde jag "Illustratören" som firmanamn. Jag är superlätt att hitta i Gula Sidorna. Som förresten har blivit så SNUSKIGT dyra, att jag är på väg att lämna dem. Serverar de rysk kaviar och skumpa i personalmatsalen?

Här ser vi några mysbilder från Marie, när flyttkartongerna fortfarande stod staplade i hörnen. Nu är de nästan borta. Hur gör hon? Våra är kvar, efter nio år i huset. Jag skall nog inte öppna dem...

Marie har en förmåga att mysa till det mitt i kaoset. Massvis med tända ljus, jättegott kaffe i fina muggar och så något hembakt på fatet - Åh, vad man trivs då! De vackra ljusstakarna är från danska Ib Laursen. Jag suktar efter de där blomkrukorna. Schysstare patina har man sällan skådat. Men jag får väl vänta i tio år, tills Marie tröttnat på dem!

Önskar er en bra början på veckan! Nu skall jag titta in till er andra en stund, och se vad ni haft för er.

7 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Ib Laursen har så mycket fint!

Har du dem som leverantör?

Jaghar köpt av dem tidigare och det blir nog så igen.

Så fint Marie hade det.

Kram Maud

LillaFlisan sa...

Men gud så talangfull du är, du kan ju både skriva så underhållande och sen teckna till på köpet!!!

Du borde börja måla interiört också! Jag drömmer om en riktigt vacker allmoge takmålning, du vet en sån med naiva änglar och rosor/kurbits... ;-)
Du har inte vägarna förbi Mälardalen?? (hihi)

Ang. min man och hans åsikter om heminredning. Han har ju ALDRIG några (tack och lov) Därför kände jag att jag får väl ge med mig denna gång eftersom det ju bara var ÖVERDRAG puh!
Jo, förresten han var riktigt envis om att få vara med och bestämma färgen på tapeterna i ETT rum när vi flyttade hit.Han gillar inte riktigt att jag bara vill ha grått, grått grått.
Så han fick bestämma om sovrummet (det ligger på övervåningen och dit kommer ju inte folk ,minst skada tänkte jag)Gissa vilken färg det blev....

VINRÖTT!
(vilket i och för sig är riktigt snygg om man har möbler som passar, men det har inte vi, förutom några krusidulliga guldspeglar...
Så det såg ut som en bordell!!!Du vet en sån man ser på TV- från vilda western filmer...

I våras fick han måla om allt vitt!!!!(jag tjatade varje vecka i 4 års tid)

så det är bättre med svarta överdrag än en vinröd bordellinteriör ;-)

Kram Flisan

Viola sa...

Vilken gåva du äger Anette, blir helt stum när jag var inne på din vackra sida, vilka bilder och vilken härlig svart sida, så vacker, hur mycket har du i bagaget som vi inte fått sett utav dig ännu, bara undrar, härligt att du börjar känna dig bättre, var rädd om dig, kramis

Kamomilla sa...

Trevligt att kika in här fast jag hinner sällan lämna en kommentar..
Ha det gott och tack för kommentaren hos mig!
kamomilla

Vit Spets sa...

Härlig patina på krukorna... ib Laursen har verkligen många vackra saker som jag gillar :)

Jag var oxå in å kikade på dina alster - vilka konstverk!
Ha en bra kväll
//Siv

Montebello Möbler sa...

Jösses kors vilken talang! Älskar dina pingviner - såå underbara.
Första gången jag besöker dig och har skrattat rätt ut åt dina inlägg. Tack för att man får skratta åt andras misär. Förlåt!
Din eländiga stackare - SMYGPREMIÄREN - syftar jag naturligtvis på. Hoppas du mår bättre nu o att butiken överlevde din sjukdom!
Kram Malin

MiA sa...

Men oh ja vad snygga krukorna är!
Finns det inte någon bra målarfärg som tål frost och fukt synnerligen dåligt..? Så kunde man måla några vanliga terrakotta-krukor med det och låta de stå ute i vinter och patinera sej själva...?! Har hört att man kan få mossa och alger att växa till sej snabbt iaf om man penslar på filmjölk på krukorna och ställer dem utomhus.

Något att prova kanske ;)

Kram!
MiA