08 oktober, 2008

Loppis förra helgen!

Nu brinner det i knutarna!
Jag måste rusa hemifrån om en kvart, och då kom jag på: jag kan ju inte gå på loppis idag IGEN, utan att ha visat fynden från i lördags!
.
Här kommer de:
En adventsljustake med möjlighet att skruva bort ljushållarna, så blir den ett brödfat. Den är gjord av virke från gamla lador. Vi får se om den blir grålaserad, vit eller om den får vara som den är!
Jag har nämligen haft en sådan här tidigare, men jag gav bort den till svärmor i ett anfall av rens-yra för ett par jular sedan. Får nog erkänna att jag ångrade mig lite, så det var kul att hitta den igen. Den gången köpte jag den på Tjolöholms julmarknad för minst 150:-. Här kostade den 15:-... Julduken fick jag för en femma.
Bärplockare, 10:- (charmigt röd och skavd, skall hängas upp utomhus med granris i, till jul). Två fina nysilvervaser - visst har de vackra former? 15:- och 20:-.
"Minne på 20-årsdagen 1948"... Och med cicelerad blomma. Den klotrunda formen är urcharmig!
Av någon anledning (förutom att jag behövde en läslampa) föll jag för denna. OK, lite retro är den, och med rätt gräddvit färg. Och så kostade den 20:-!!! Inklusive fungerande glödlampa...
Här har vi dagens bästa: en lampkupa som ersätter den trasiga i min fina lampa i jugendstil! Den ena av de två kuporna har varit trasig sedan flytten -99. Och nu fanns en hel hylla med kupor, för 10:-/st! Ni må tro att jag var lycklig! Ett litet förkläde, från den tiden då småflickor fortfarande hjälpte sin mamma i köket... För en femma, att användas till påsk i alla fall!
Örngott med fint monogram, för tio kronor.
En stor, rund, handvirkad duk för 30:-! Vad sägs om de priserna? Förstår ni att vi är på väg dit idag IGEN???
Så tjingeling på er, så hörs vi!
P.S: Vi hann med många saker i lördags, jag och Marie. Loppis, vernissage, fika och ett besök på chokladfabriken (nedan) i Kronhusbodarna i Göteborg. Jag tog mååånga bilder där, så det blir ett litet inlägg om det sedan! D.S.

4 kommentarer:

LillaFlisan sa...

Men JISSES vilka fynd!
Jag fullkomligt älskar din adventsljusstake!
(Ja, alla prylar du fyndade var underbara!)
Håller HELT med dig ang. att måla på gamla möbler. Just nu är jag ute efter ett hörnskåp. Vill ju helst ha ett orginalmålat grått gustavianskt men dom pengarna har jag inte så jag LETAR efter ett avlutat så att jag KAN måla om det!
Ang. Fria ytor i kökshyllan.. här har vi exakt samma problem. Hör hyllan rensar jag flera gånger i månaden samtidigt som jag säller som en bandhund..men inte hjälper det ;-)

Kram flisan

LillaFlisan sa...

Hoppsan var visst lite för snabb på tangenterna.
HörNhyllan ska det naturligtvis vara och sKäller (även om jag ju gillar finlandssvenska:-))
Kram Flisan

Viola sa...

Så klart jag föll för nysilvervaserna och dina vackra textilier, vi är helt inne på samma spår när det ibland gäller allt "shabbande", finns många möbler hos mig som den vita penseln aldrig kommer att få besöka. Du den dära dhokladaffären, ser ju helt ljuvlig ut, förstår ni hade det härligt,
ha en bra kväll, kramis VIOLAN

MiA sa...

Ojojoj vad många coola saker du hittade! Gillar verkligen iden med bärplockaren med ris i. Det låter som det blir jättefint :)

Ha en underbar kväll!
MiA