02 oktober, 2008

Samlarmässa på Eriksberg

I söndags var det dags för nostalgimässan på Eriksberg här i Göteborg. Den hålls två gånger om året, på våren och hösten.
Ingen av oss hade en krona över efter semestern. Vi skulle bara åka dit och "titta". Jo hejsan! Man vet hur det blir. Något gammalt sparkonto kan man alltid hitta, och oftast lyckas man pressa ut några slantar att stoppa i fickan... Är det mässa så är det!

Utanför stod några små pärlor. Visst är den här söööt???
Tänk om man kunde meka med gamla bilar. Det är väl en förutsättning för att äga en sådan här skönhet. Titta! Man kunde kalla den för "Lisa" (efter reg-numret)!
Hemma igen med fynden uppradade på bordet.
En trevlig fransman stod och sålde diverse gamla franska antikviteter. Jag fick äntligen tag på en sifon! 200:- gav jag för den, och då hade jag prutat duktigt.
Med fransk text etsad i glaset och allt... Den här kommer att innehålla årets julsnaps...
En chokladkopp från världsutställningen, till min samling. Den har en hårfin spricka, och jag fick den för 35:-! Annars kan de kosta hundralappar. Jag brukar förvara saker i dem, allt från tandpetare till topz, så det gör inget att den är lite defekt.
Allra sötaste lilla ängeln i fin ram, fick jag på köpet när jag köpte apoteksflaskan.
En dockmadrass, kudde och örngott samt diverse annat bäddmaterial till barnen...
...och dessa små pluttiga barnskor från femtio- eller sextiotalet. Marie skall få överta dem, att göra "änglar" av.
Och så ett impulsköp på vägen ut: en komplett Bellman-servis! Barnen skall få äta på assietterna, och bägarna får bli stooora tékoppar...
(Marie säger att mina barn kommer att hamna på terapisoffan om de tvingas äta på tallrikar med krogmotiv. Men hon tillade samtidigt att där hamnar vi ju alla förr eller senare. Kanske på grund av värre saker än så...)
Precis när mässan stängde och alla packade ihop, sprang jag förbi den trevlige fransmannen igen. Jag slog till på en jättetjock bibel från 1849, när han självmant sänkte priset till hälften (150:-). Ett riktigt fynd! Den är "i risigt skick men dekorativ", som han uttryckte det.
Själv såg jag framför mig vad de vackra sidorna kan förvandlas till - strutar, julgranspynt, underlägg, passepartouter, tapetsera en vägg... (Jag kan väl norpa några sidor ur Konungaböckerna utan att någon märker det? Eller brukar någon läsa namnlängderna...?)
Visst är det vackert med gamla typsnitt!
.
Allt som allt var det en bra mässa. För oss köpare. Det fina vädret gjorde att det inte var lika mycket folk som vanligt. Mannen har naturligtvis också fyndat. Men det får han berätta om själv, om han får för sig att börja blogga... I alla fall är det kul att göra sådana här saker tillsammans. Båda tycker att det är lika roligt!
.
Annars rullar livet på som vanligt. Jag har börjat jobba igen. Ungarna är lite krassliga. (Testpanelen informerar: tyget på en helt nedspydd, vit "Ektorp"-soffa blir som ny igen efter en omgång i tvättmaskinen...)
.
Och mitt pågående möbelmålningsprojekt är klart! Ungarnas DVD-skåp har fått en helt ny look. Bilder är på gång...
Ha det så bra, så hörs vi framåt helgen!

5 kommentarer:

Viola sa...

Som vanligt fnissar jag rejält när du gör dina inlägg, du besitter den sortens humor som tilltalar mig. Jo, du här händer det grejer, det kunde du välan räknat ut att du inte skulle komma därifrån tomhänt, vilka fynd du gjorde, sifonen, suck alltså, blir det blodpudding oktober ut nu då? Ha det gott FLORA, puss och kram VIOLAN

MiA sa...

Men du ... vilket bra tips! Det vimlar ju av gamla biblar och psalmböcker i våra arkiv! De är helt osäljbara ...(?!) fick vi höra av självaste herr Pluntky (det du ;o)!! )som passade på att förära oss ett besök när han ändå var i stan för leksaksauktionen i lördags (missade du den?!) och mässan i söndags. Vi är fortfarande i stadiet att vi försöker febrilt bli av med saker, så vi avhöll oss från att gå på mässan och frestas.

Hur mycket betalar du för ett par bättre begagnade biblar till?? ;P

Ha en underbar dag!

LillaFlisan sa...

Det måste vara min turdag i dag, vart jag än surfar in så är det bara kanoninlägg som om dom vore skrivna till mig ;-)
Och så hade jag missat ditt inlägg från i går (hur kan det vara möjligt????)
så här blev det jackpott!!Underbart!

TACK!

Flisan

marita blücher sa...

Hej Annette,
Som vanligt ett roligt inlägg med fina bilder - vilka fynd du gjort - och den där sifonen var helt underbar !
Tusen tack för din rara kommentar på min blogg och ha det så bra.
Varma sensommarkramar från Marita

Gårdsromantik sa...

Men så fina fynd du gjort!

Det ver den vackraste sifon jag någonsin sett!!!

Kram Maud