25 juni, 2008

Blöt midsommar - igen!

Så har ännu en midsommar passerat.

Kallt och blåsigt, regn och tidvis åska. Hur fixar man skir midsommaridyll med de förutsättningarna? För mig som i grunden är midsommar-perfektionist, är det lika klurigt varje år.

Vi tillbringade helgen hos svärföräldrarna i år, i sommarhuset utanför Halmstad. Svärfar har målat huset i glada färger, som jag älskar att ha som fotobakgrund. Titta här:

Svärmor lagade god midsommarmat ("på en spik" - det är hennes specialitet!)...och gjorde fina kransar till barnbarnen.
Här hänger en (dagen efter), på handtaget till den gamla glasverandan, där vi spelar Canasta om nätterna med levande ljus.
Till och med en midsommarstång skapades i all hast, mellan regnskurarna!

Svärfar bidrog med den traditionella midsommarbålen, på det gamla bordet under lönnen. Man bör hålla sig till ett glas, om man vill fortsätta att fira...
Humlorna surrade ihärdigt runt fingerborgsblomman i kvällssolen vid den östra väggen..Vissa av oss var mer snurriga än andra...
Folkdräkt på. Fiolskiva på. Jordgubbar fram. Och plötsligt... är det midsommar!!!

Hur det gick till? Inte vet jag. Men drömmen om den perfekta midsommaren (som helst skall utspela sig i svartvitt, i en herrgård någonstans i Rättvik), vill liksom aldrig riktigt infrias. Istället blir det olika från år till år. Och det blir alltid jättebra i alla fall!

(Sverigedräkt är ett praktiskt plagg. Fyndas bäst på Blocket.)

KRAM//Annette

Inga kommentarer: