21 juli, 2008

Töre husflytt

Ibland tycker jag att det är SÅ orättvist, att charmiga hus är så dyra i storstadsområdena. Hur går det för de av oss med medelmåttig inkomst, som verkligen värnar om de gamla husen? Jo, det skall jag tala om! Vi får t.ex. bo i en sunkig bilverkstad från -93, och LÅTSAS att det ÄR ett gammalt hus!!! Det spelar ingen roll hur mycket linoljefärg jag köper, vårt hus till exempel, blir aldrig att gammalt hus!!!!! Istället går de gamla pärlorna till de som har mest cash att hosta upp. Inte nödvändigtvis de som är bäst lämpade att ta sig an ett sådant känsligt ekosystem som ett gammalt hus ändå är. Man hör dem på visningarna:

-Men Gösta, vi slår ju bara uuut ett par väggar så blir det så fiiint...

Och så hugger de bort pärlsponten för att göra plats för bubbelkaret och gudvet vilka horrörer de tänkt skaffa sig. Och det skall isoleras så förbaskat bra, att de måste stoppa in avfuktare i precis vartenda utrymme för att inte möglet skall ta över kåken. Hur kul är det här för de gamla husen?

Så min plan är följande:

1) Belåna vårt hus. Köpa en tomt med hyfsat läge.

2) Ringa till Töre Husflytt. Be om ett kostnadsförslag.
3) Köpa ett hus uppe i glesbygden. Typ detta. Vet ni vad det kostar? 1 800 000 pengar! Ungefär hälften av vad ett radhus kostar här i Götet! 4) Töre husflytt kör ned huset och planterar det på vår tomt. 5) Vi behåller Norrlandstomten, och - tadaaa! Ett sommarställe!!! (Ja, ja, det är bara ett exempel...) Vad tror ni om den planen? Håller den, tro...?

KRAMAR:

Annette

1 kommentar:

himmelstorpet sa...

Hej !
Hittade hit och har kikatr igenom alla vackra inlägg...
De är var ju kul ! Vilken plan...;)
eller så flyttar ni upp till oss i norr...,)
Vi har det lugnt och ljuvligt..sommar som vinter
Tack för titten /Bittan
snurrans.blogg.se