02 maj, 2008

TV-skåpet (utan TV...)

Vi har ingen TV. Jo, det är alldeles sant! Vi hinner inte med dumburk, här försiggår andra aktiviteter om kvällarna, oftast av social natur. Men barnen vill gärna (i avsaknad av "Bolibompa") se sina filmer, det har vi ordnat förstås. En DVD-spelare har kopplats ihop med en dataskärm, och vips har man en filmstation. Tidigare gömde vi dessa fula ting i kakelugnsskåpet på övervåningen. Men häromdagen fick jag inspiration:

Detta är bilder från min favvis-blogg! "Spets och snor"- Helena har tagit bilderna hemma hos sin kompis Susanne, med den jättefina bloggen "Me and Alice". Det är ett vanligt IKEA-skåp som Susanne målat. Svårt att tro, eller hur?
Sagt och gjort! Ut på Blocket, hitta TV-skåpet "Markör" från IKEA (inte exakt samma skåp, men det var det närmaste jag kunde komma), och så övertala Mannen att åka och hämta det. Eftersom vi inte har dragkrok på bilen blev det till att montera ned det och stuva in det i den UNDERDIMENSIONERADE Citroën-kombin. Jag hade med egen skruvdragare i handväskan (hör till den självständiga kvinnans standardutrustning...)

Väl hemma målade jag skåpet med Capacryl Lackfärg V25 från Caparol, en SUPERBRA vattenbaserad färg som jag t.o.m. målat trappan med - den håller! Glansen är halvmatt, nyansen heter S2005-Y30R. Den är ljust varmgrå med lite Gustaviansk känsla, jag har låtit bryta den efter IKEA´s köksluckor "Duvbo". Samma färg använde de även på den Gustavianska möbelserie som fanns på IKEA ett tag och sedan försvann.
Fint blev det i alla fall, här kommer före- och efterbilder:
Skåpet är inte på plats ännu, det står mitt i det (halvmålade) biblioteket. Två väggar är målade (i samma grå nyans som skåpet), de andra två är fotfarande murrigt brunlaserade och täckta med bokhyllor. Får väl återkomma med fler bilder så småningom, när projekt "flytta biblioteket" är i hamn.

KRAM:
Annette

2 kommentarer:

Caroline sa...

Hej du. Inspirerande blogg du har. :) Jag har själv samma tanke, med att måla mitt TV - skåp även om jag ska ha mitt som klädskåp till dottern min. Jag undrar nu, slipade du ned ditt skåp eller du målade direkt på? Har fått höra att det måste slipas först. Tacksam för svar.

Annette sa...

Hej Caroline!
Vad kul att du hälsat på här på bloggen!
Eftersom skåpet är lackat drog jag lätt över ytan med fint sandpapper på en kloss. Inget överarbete, m.a.o... Hittills har det fungerat, färgen sitter kvar!
MVH//Annette